Δράσεις
 
Φοιτητικός διαγωνισμός για τη δημιουργία αφισών για την προβολή της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου 2017 - 2018

Αντρέας Αχιλλέως, Πανεπιστήμιο Frederick, Γραφικές Τέχνες και Διαφημιστικό Σχέδιο, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, 4ο έτος
Η αφίσα απεικονίζει ένα πρόσωπο διαιρεμένο σε διάφορα τμήματα. Το κάθε ένα από αυτά αντιπροσωπεύει ένα κλάδο ή μία θετική πλευρά της εκπαίδευσης στην Κύπρο. Παράλληλα, τα διανυσματικά γραφικά (vector graphics) που περιβάλλουν το πρόσωπο αναδεικνύουν τα στοιχεία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης της Κύπρου, μέσω διαδραστικών μεθόδων και τεχνολογιών. Στόχος είναι η προβολή των επαγγελματικών και ποιοτικών δεξιοτήτων που μπορεί να αποκτήσει κάποιος κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Κύπρο.
Αντρέας Μορφής, Πανεπιστήμιο Frederick, Γραφικές Τέχνες και Διαφημιστικό Σχέδιο, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, 4ο έτος
Η αφίσα απεικονίζει το περιστέρι, σύμβολο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο σχηματίζεται από διάφορα σύμβολα, διαφορετικών κλάδων σπουδών. Ο συνδυασμός όλων αυτών με το συμβολισμό του πουλιού, που αντιπροσωπεύει την ελευθερία, αντικατοπτρίζουν την ελευθερία λόγου αλλά και τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στους φοιτητές που επιλέγουν να σπουδάσουν στην Κύπρο.
Γαβριέλα Ρούνοβα-Αντωνίου, Πανεπιστήμιο Frederick, Γραφικές Τέχνες και Διαφημιστικό Σχέδιο, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, 3ο έτος
Η αφίσα δείχνει μια διαφορετική οπτική ματιά σε σχέση με το πως είναι οι σπουδές στην Κύπρο. Η φράση «Φτάνοντας στην κορυφή/ Reach the Peak» μπορεί να ερμηνευθεί ως η επίτευξη της τελειότητας και προσωπικής υπεροχής. Στιγμές που θα παραμείνουν για πάντα στη μνήμη, όπως και φυσικές ομορφιές αλλά και προσωπικές εμπειρίες που μόνο η Κύπρος μπορεί να προσφέρει.
Γαβριέλα Φυλακτού, Πανεπιστήμιο Frederick, Γραφικές Τέχνες και Διαφημιστικό Σχέδιο, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, 4ο έτος
Η αφίσα παρουσιάζει τη ζωή του φοιτητή μέσα από μια γραφιστική προσέγγιση. Ο υπολογιστής είναι ένα στοιχείο πολύ προσωπικό, αφού στις μέρες μας οι περισσότεροι φοιτητές χρησιμοποιούν το δικό τους υπολογιστή είτε για διάβασμα, είτε για ψυχαγωγία και διασκέδαση. Στα αριστερά διακρίνεται γραφική ύλη, απαραίτητα στοιχεία της μελέτης ενώ στα δεξιά απεικονίζεται κυπριακός καφές, κομμάτι της κυπριακής κουλτούρας, φιλοξενίας και ζεστασιάς.
Ελένη Παναγιώτου, Πανεπιστήμιο Frederick, Γραφικές Τέχνες και Διαφημιστικό Σχέδιο, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, 4ο έτος
Η αφίσα προβάλλει θετικές πτυχές των σπουδών και της ζωής στην Κύπρο, αποτελώντας μια καλή εμπειρία για κάθε νέο. Απεικονίζονται τα σύμβολα τα οποία αντικατοπτρίζουν την ζωή στην Κύπρο όπως ο πολιτισμός (Αφροδίτη), οι σπουδές αλλά και η καθημερινή ζωή.
Μυριάνθη Πέτρου, Πανεπιστήμιο Frederick, Γραφικές Τέχνες και Διαφημιστικό Σχέδιο, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, 4ο έτος
Η αφίσα απεικονίζει σημαντικά και δημοφιλή μαθήματα καθώς επίσης και επαγγέλματα. Οι σπουδές στο εξωτερικό έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αφού οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μιας άλλης χώρας, αξιοποιώντας τις εμπειρίες και ευκαιρίες στον τομέα που τους αφορά. Οι Σπουδές στην Κύπρο μπορεί να βοηθήσουν το φοιτητή να επιτύχει σε ό,τι επιλέξει.
Αντρέας Βασιλείου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου,Γραφικές Τέχνες, Τμήμα Τεχνών, 3ο έτος
Σκοπός της αφίσας είναι να παροτρύνει τους ενδιαφερόμενους να σκεφτούν την Κύπρο ως εκπαιδευτικό προορισμό, και όχι μόνο ως τουριστικό προορισμό, όπως πιστεύουν αρκετοί ξένοι.
Χρήστος Συμεωνίδης, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρο, Γραφικές Τέχνες, Τμήμα Τεχνών, 3ο έτος
Η αφίσα είναι εμπνευσμένη από τα βιβλία ζωγραφικής θέλοντας να υποδηλώσει πως η Κύπρος είναι ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός προορισμός με κουλτούρα.
Valentin Scriban, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφικές Τέχνες, Τμήμα Τεχνών, 3ο έτος
Σκοπός της αφίσας είναι να προβάλει την Κύπρο ως ένα προορισμό όπου οι περισσότερες ημέρες του χρόνου είναι ηλιόλουστες κι έτσι ο φοιτητής μπορεί να συνδυάσει τις σπουδές με εξωτερικές δραστηριότητες και ασχολίες στη φύση.
Στέλιος Παπαγεωργίου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφικές Τέχνες, Τμήμα Τεχνών, 3ο έτος
Το αεροπορικό εισιτήριο αποτελεί πρόσκληση προς έναν νέο προορισμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί σελιδοδείκτη για να μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε στο τώρα και οφείλουμε να είμαστε δραστήριοι εκπληρώνοντας τους στόχους μας.
Θεόδωρος Χριστοδουλίδης, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφικές Τέχνες, Τμήμα Τεχνών, 3ο έτος
Στην αφίσα υπάρχουν δυο αντίθετα εικονοστοιχεία (pixels), τα οποία συμβολίζουν τόσο την τεχνολογία και το μέλλον, όσο και την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου (αρχαίο άγαλμα της Αφροδίτης). Τα γυαλιά δίνουν ένα χιουμοριστικό ύφος στο οπτικό ενώ ενεργούν ως σημείο αναφορά στην ηλιοφάνεια και το κλίμα του νησιού.
Γιάννης Ιωάννου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Γραφικές Τέχνες, Τμήμα Τεχνών, 3ο έτος
Με στόχο να πειστεί ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει την Κύπρο για σπουδές, στην αφίσα απεικονίζονται οι πιστοί επισκέπτες του νησιού, τα αποδημητικά πουλιά που βρίσκουν πάντοτε σταθερό καταφύγιο στο νησί.
Αλέξανδρος Κοντός, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γραφική Επικοινωνία, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, 2ο έτος
Το κεντρικό στοιχείο της αφίσας είναι το περίγραμμα του αγάλματος της Αφροδίτης, στον ώμο της οποίας έχει τοποθετηθεί μία σχολική τσάντα. Ο πολιτισμός της Κύπρου, οι σπουδές και η φοιτητική ζωή αποτελούν τις βασικές οπτικές αναφορές. Σκοπός της αφίσας είναι να μεταδώσει στους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες το μήνυμα ότι οι σπουδές στην Κύπρο θα διαμορφώσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη ζωή, λόγω της ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού.
Ειρήνη Καρότση, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γραφική Επικοινωνία, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, 4ο έτος
Η βασική ιδέα για τη δημιουργία της αφίσας προέρχεται από τη μαζική χρήση της polaroid φωτογραφίας και της μοντέρνας εκδοχής της, όπως η Instax Camera, για την καταγραφή σημαντικών στιγμών στη ζωή των ανθρώπων.

Στη σύνθεση χρησιμοποιούνται εικόνες τύπου polaroid για να αναδείξουν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τη γεωγραφική θέση της Κύπρου και για να πείσουν τον υποψήφιο φοιτητή να επιλέξει την Κύπρο για τις όμορφες εμπειρίες που θα του προσφέρει.
Κωνσταντίνα Ξενοφώντος, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γραφική Επικοινωνία, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, 4ο έτος
Η αφίσα παραπέμπει στην ιδέα της φιλοξενίας, χρησιμοποιώντας ως οπτικό σύμβολο μία πόρτα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σαν αυτές που συναντάμε σε παλιά αρχοντικά και σε σπίτια στις πόλεις και στα χωριά της Κύπρου. Η σύνθεση έχει ως στόχο να μεταδώσει στο θεατή μηνύματα σχετικά με την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία και την ανθρώπινη ζεστασιά που θα βιώσει οποιοσδήποτε αποφασίσει να έρθει για σπουδές στο νησί μας.
Μαρία Πογιατζή, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γραφική Επικοινωνία, Τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων, 2ο έτος
Στην αφίσα τονίζονται μερικά από τα θελκτικότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο και που θα οδηγούσαν κάποιον στην απόφαση να την επιλέξει ως τόπο σπουδών. Το δημιουργικό αποτέλεσμα είναι μία σύνθεση απλή, σύγχρονη και ενδιαφέρουσα, η οποία ενισχύεται από τη χρήση των αντιπροσωπευτικών χρωμάτων της χώρας μας.

Υπηρεσία Διαδικτύου και Επικοινωνίας - Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού