Ημερίδες-Σεμινάρια-Συνέδρια

Διημερίδα – Εκπαιδευτική Αποστολή στην Αθήνα για προώθηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου, 13 - 14 Οκτωβρίου, 2019

Στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα προβολής της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου στην Αθήνα. Η Διημερίδα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού και Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) σε συνεργασία με το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Στη Διημερίδα συμμετείχε η Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΑΕ) του ΥΠΠΑΝ με δύο εκπροσώπους καθώς, επίσης, συμμετείχαν με εκπροσώπους τους τα τρία Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου, τα πέντε Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής και το Ινστιτούτο Κύπρου.

Την έκθεση των Κυπριακών Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ, οι οποίοι βρίσκονταν στην Αθήνα για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης καθώς και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της Διημερίδας έγινε παρουσίαση της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου στην αίθουσα “Golden Room” του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» από εκπρόσωπο της ΔΑΕ, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί επισκέπτες της Εκπαιδευτικής Έκθεσης.

Η αποστολή μετέβηκε, επίσης, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού όπου, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους Διευθυντές των τριών Λυκείων του Δήμου, συγκεντρώθηκαν γύρω στους 150 μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου με σκοπό την άμεση ενημέρωση αυτών και των καθηγητών τους για την Ανώτερη Εκπαίδευση της Κύπρου. Στη συγκέντρωση αυτή έγινε επίσης παρουσίαση της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου από εκπρόσωπο της ΔΑΕ και απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των μαθητών και των καθηγητών τους από τους εκπροσώπους των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου.

Υπήρξε μεγάλο και στοχευμένο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών των Δημόσιων και Ιδιωτικών Πανεπιστημίων της Κύπρου και των δύο Σχολών που συμμετείχαν στη Διημερίδα. Δόθηκε υλικό τόσο από τη Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης όσο και από τους εκπροσώπους των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης στους επισκέπτες της Εκπαιδευτικής Έκθεσης, φοιτητές, γονείς και συμβούλους, και στους καθηγητές των μαθητών που παρακολούθησαν την παρουσίαση στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Διημερίδας διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό προορισμό προσέλκυσης υποψηφίων φοιτητών. Από τις συζητήσεις με τους επισκέπτες της Εκπαιδευτικής Έκθεσης και τους μαθητές διαπιστώθηκε ότι σταδιακά εδραιώνεται στη συνείδηση των Ελλαδιτών ότι τα Κυπριακά Πανεπιστήμια και άλλα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου αποτελούν μια αξιόλογη και ποιοτική επιλογή για σπουδές τόσο πτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η συντονισμένη και μεθοδική συνεργασία και προσπάθεια διάφορων εμπλεκομένων, Υπηρεσιών, Υπουργείων και άλλων, είναι προς όφελος της προβολής της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου στο εξωτερικό. Υπήρξε πλήρης σύμπνοια όλων των εμπλεκομένων σε ένα κοινό μέτωπο προσπάθειας προβολής της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και αυτό ήταν κάτι που εισέπραξαν τόσο οι επισκέπτες της Εκπαιδευτικής Έκθεσης όσο και οι μαθητές και οι καθηγητές τους στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Φωτογραφικό Υλικό